Založ si blog

Komunálne voľby v krátkosti

Tak a je po všetkom a je čas hodnotiť ako to celé dopadlo. Ale viete čo, ja napíšem len také svoje svojské hodnotenie ako sa mi to celé vidí, pretože hodnotení v posledných dňoch je až príliž.

V prvom rade sa tu rieši, neúspech vládnucich strán a nepochopiteľne ako keby sa niekto toho faktu bál a nerieši sa úspech opozičného SMERu. Ja si myslím, že je to dosť podstatná otázka a jediný, kto sa ako tak nebal pozrieť na tento fakt bol pán Dzurinda, ktorý uzavrel volebné výsledky, ktoré ho priviedli k záveru, že treba neustále bojovať o voliča a teda neustále mobilizovať voličov, ale aj pre neho velmi vhodné centralizovanie niektorých otázok pri politických nomináciach. Takže možno SDKU prehralo, čo jednoznačne vyhovuje pánovi predsedovi, aby mohol nadobúdať v strane stratenú podporu.

Nedá sa však uplne povedať, že koalične strany utrpeli iba porážku, nakoľko vládna strana MOST-HID je s výsledkami volieb podľa vyjadrení jej predsedu Bélu Bugára potešená, veď získali 95 vlastných  poslancov. Aj keď je pravda, že ide o obce na južnom Slovensku, kde je koncentrácia príslušníkov maďarskej menšiny najváčšia preto tento výsledok prekvapiť až tak nemohol.

Záver je však jasný a ten bol najviac viditeľný v Bratislave ale aj v iných krajských mestách. Ľudia chcú ako svojho zástupcu človeka, ktorého poznajú a predovšetkým poznajú jeho prácu a s očakávaniami, ktoré výchádzajú z jeho doterajších skúseností a už odovzdanej práce bez ohľadu na jeho politické pozadie.

Krajina plna zazrakov

20.10.2011

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne [...]

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 82240x
Priemerná čítanosť článkov: 1750x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy