Založ si blog

Nejednotnosť koalície

Od začiatku vladnutia tejto koalície som mal výhrady voči jej zloženiu. Ano, nie som pravicovo založený, alebo možno aj som ale nie na slovenské pomery. Ale výhrady, ktoré som mal voči jej zloženiu vychádzali predovšetkým zo zloženia jej jednotlivých prvkov a početnosti strán, ktoré ju tvoria. A tu sú ďalšie dôsledky spomínaných neprekonateľných prekážok.

Hlasovanie, ktoré rozhadalo celú koalíciu okrem toho, že je vodou na mlyn dnešnej opozícií a to predovšetkým najsilnejšej strane smer, nám aj ukázalo, že táto koalícia nie je schopná napĺnať svoj vládny program, a to ani nie tým, že nie je schopná zabezpečiť jednotu pri hlasovaní v koalícií, ale skôr ako uviedol poslanec za kdh pán Prochádzka, samotné hlasovanie bolo protiprogramové, nakoľko predmetný navrh redukoval nežiaduce účinky až redukoval aj tie žiaduce.

Či už tak alebo inak, výsledok je jasný pán Matovič je vylúčený z poslaneckého klubu sas, pán Prochádzka za svoj viac právny názor ako politický je škodlivý rebel už bez tak dosť zdecimovanej kdh a strana most sa cíti byť podvedná do špiku kosti. Otázka je v takomto prípade viac než jasná ako chce koalícia fungovať ďalej?

Samozrejme sa to asi všetko pekne utrase, ale stála ostane a bude viac a viac aktuálnejšia otázka ako chce táto vláda robiť reformné kroky, ktoré aj ja síce za reformné nepovažujem ale ona si ich tak nazvala, keď nie je schopná zabezpečiť jednotnosť svojich hlasov. Nechcem súdiť ale mám pocit, že k záhube sa táto koalícia odsúdila sama pokial sa sama nejakým čarovným krokom nevykúpi, ale môže sa to stať uvidíme počkáme si na ďalšie dôležité hlasovania, a preto najbližšie môže viac povedať práve voľba generálneho prokurátora.

Krajina plna zazrakov

20.10.2011

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne [...]

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 82361x
Priemerná čítanosť článkov: 1752x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy