Založ si blog

Teplo pre zivnostnicky euroval

Tento tyzden a to este sa ani neskoncil, a uz je na politickej scene veselo, ale uprimne kedy nebolo. Staronove temy rezunujú politickym spektrom a neprinasaju nic, co by sme doteraz nepoculi. Ale iste nieco predsa nove je.

Tak napriklad teplarne budu mat pat percentny podiel miesta, ved lepsie ako nic aj ked jej stranicky predchodca Dzurinda chcel by v tejto veci stedrejsi a ponukal 49 percent, ale casy sa menia a penazi je malo vsade a bude este menej ale hlavne v nasich penazenkach, pretoze odhliadnuc od vsetkych dobrych umyslov podnikanie vstupnych investorov bude smerovat, ci si to pripustime alebo nie k cinnosti, ktora bude predovsetkym vedena k ziskom, co je trhovo prirodzene, a asi aj preto otrepana lavicova fraza, ze zaplati to obcan je pomerne dost pravdiva, lebo jednoducho tu investiciu treba zaplatit.

Ale aspon nieco pozitivne ved usetrime na eurovale, ktory nepodpori SaS a teda ani opozicia ale ta z cisto politickych cielov, lebo pomahat koalicii nemienia, co mozno v tomto pripade by mali a nechat dobijanie politickeho kapitalu bokom.

Ale aj tak nevadi, ved peniaze ziskame inak a uz dokonca vieme aj od koho. Nasi mili mali zivnostnici musia nieco platit, ved doteraz si zili ako krali. Teda ci to tak bolo neviem, ale z takeho „odovodneneho“ zvysovania sa ta vydedukovat. Ze vsetko teraz pojde zrazu lepsie a rychlejsie bez papiera asi nie je dovod sa nad danymi otazkami zamyslat aj v hlbsom kontexte, ale par obycajnych ludi ci extremistickych konzervativcov precitlo a za dane reformi nestlacia ten spravny gombik. Ci to je prejav ludskosti neviem, ale musi byt stale niekto v koalicii ten zly ale hlavne dobry.

Krajina plna zazrakov

20.10.2011

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne [...]

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 82324x
Priemerná čítanosť článkov: 1752x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy