Kauza Pfizer

20. januára 2011, jurajvarga, politika

To slovo tu už nechcel nikto  počuť, ale neustále spomínaná, ktorá sa zrodila na ministerstve zdravotníctva, kde minister Uhliarik udelil výnimku na vakcínu proti pneumokokom od spoločnosti Pfizer, je skutočne kauzou, ako to radi v minulosti nazývali príslušťníci dnešnej koalície, a mame to tu zas. Akokoľvek by človek sa snažil na to pozerať triezvo a nezaujate vzhľadom na všetky predmetné skutočnosti, hlavne keď sa jedna o tak okaté „rodinne“ prepojenie ministra na túto firmu, výsledkom je opäť nič iné len farizejstvo KDH a podvod na voličov dnešnej koalície.

Vrámci stability vládnej koalície to tak sa za takéto veci dokáže svojím alibizmom či strachom podpísať aj naša pani premiérka. Nedá sa nevšimnúť ako veľmi jednoducho celú vec posúdila a došla k záveru, že zákon porušený nebol a podporila pána Uhliarika čím však jasne deklarovala, že všetky jej slová o transparentnosti sú už len chimérou dávnej minulosti.

A KDH?  Táto, bohužial iba prázdnymi slovami strana blízka kresťanstvu opäť ukazuje, že svojimi skutkami len skúša Božie milosrdenstvo a smeruje do stavu v akom najlepšie možno vidieť, čo znamená odpúšťať hriešnikom. Toto odpustenie pravdepodobne čakajú iba od Boha lebo od občanov ho určite nedostanú hlavne, kedˇ namiesto podobenstvo o stratenej ovečke je aktuálnejšie, že stratená je celá KDH.