Slovenská politika Appeasementu

17. februára 2011, jurajvarga, politika

Maďarská cielená propaganda odhaluje charakteri na slovenskej politickej scéne. Súčasná vládna koalícia ukazala svoju zbabelosť a neustále utekanie pred skutočným problémom, ktorý „orbánové maďarsko“ v celej Európe. Pripomína mi to politiku “ Appeasementu“, ktorej výsledok je každému z nás viac ako dobre známy.

Nechcem prirovnávať súčasnú maďarskú vládu k tej predvojnovej nemeckej, ale prístup našej koalície je blízky k štatom dohody. Nerozumiem prečo naša vláda respekt. vládna koalícia stále ustupčivo a alibisticky sa snaží tento problem takpovediac neriešiť.

Nechcem vyzdvyhovať úprimnosť pána Matoviča ale niektoré jeho slová nie su žiadným politickým vizionarostvom ani absurdnosťou. Politicky zdefraudovana SNS moze poukazovať na všetky nebezpečenstvá, ale nikto jej aj tak neuverí. Koniec koncov všetci vieme prečo.

No pán Matovič, hoc z toho vybíja politický kapital, spolu s pánom Prochádzkom, o ktorého odbornosti nemám pochýb, boli jediní, ktorí v sebe našli odvahu a povedali celému Slovensku ako sa veci majú a de facto priznali, že súčasná vládna koalícia je len banda zbabelcov.

Nerozumiem prečo treba sa staviať konsenzulne k ľuďom, ktorých politika je tvorená len na vyhrocovaní sporov a neustálom ataku. Celá Európa si spravila dostatočnú mienku o našom spodnom susedovi, tak nevidím dovod na neustále sa poklonkovanie a hladanie niečoho, čo druhá strana keby nájde tak sa bude tváriť, že to nevidí.

Preto moja otázka je prečo a dokedy?