Pomoc poľnohospodárom

25. februára 2011, jurajvarga, politika

Vládna koalícia začína opäť perliť. Jej pracovné nasadenie je neskutočne silné a jej  návrhy spoločensky nevyhnutné. To, že sú nesociálne sme si museli dávno zvyknúť, aj keď pred voľbami naša pravica bola plná prosociálnych sľubov. V záujme napĺňania štátnej kasy prvoplánovo a nekoncepčne robí opatrenie bez hlbšej vízie pre budúcnosť. Ano dá sa namietať, že reforma odvodov nie je ako rozpočet na jeden rok ale na jej realizáciu je potrebné vyriešiť jej financovanie, ktoré zatial postrádam.

No nikto mi nebude mať za zlé ak poviem, že na horšie v tomto po volebovom procese obstáli ľudia v polnohospodárstve. Tento segment národného hospodárstva nie je pre pána Mikloša absolutne zaujimavý nakoľko ako top manažéra ho zaujímajú len čísla. Tento človek je v tomto smere spoločensky neuvedomelý a zámerne sa poľhospodárstvo stáva tŕňom v oku. Širšie chápanie jeho významu si bohužial nenaštudoval. No nie je ani schopný lebo je segment, kde zisk je častokrát veľmi otázny a kategória spoločenská užitočnosť je mu neznáma.

Ja viem,že v EU je politika dotácií a subvencií veľmi nevyvýžená ale podstatný krok ostáva na vláde, ktorá sa k tomu postavila naozaj svojsky

zrušenei zákona o obchodných reťazcoch, čo je priame poškodenie ich dodavateľov, teda slovenských poľohospodárov
– zniženie priamych platieb o 40 mil. eur
– zniženie štatnej pomoci o 30 mil. eur
– zrušenie vyhodnej červenej nafty
– zrušenie 6% DPH na predaj poľnohospodárskych plodín „z dvora“
toto je zatial pomoc, ktorá prišla slovenským poľnohospodárom -nie malej časti obyvateľov Slovenska- od našej vlády