Založ si blog

Krajina plna zazrakov

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne spojila liberalna strana s konzervativnymi a velmi dobre vieme ako to dopadlo. V politike chyba programovost a spajanie na zaklade tohto kriteria. Pre mna je spojenie KDH so Smerom urcite sympatickejsie ako KDH a SaS.

Na pravicu a lavicu sat u tiez nikto nehra, kazdy riesi len svoje politicke zaujmy, ktore modifikuju aj ich politicke smerovanie. Nezabudajme, ze pred volbami bola svojim programom strana SDKU takmer lavicova. Ani podpora rodin a tradicnych hodnot KDH nie je daleko od lavice. No po volbach bolo vsetko inak. Presne tak inak, ako to bolo aj s nasim milovanym Eurovalom. No on nie je nas, ale museli sme si ho osvojit. Dokonca niektore strany to robili az tak srdnato, ze zabudli na predvolebne nekonecne odmietanie  pozicky lenivemu Grecku.

A co je vysledok? Marcove volby a momentalne neschopnost zistit, kto vlastne dovladne. Dokonca az tak doba pokrocila, ze Smer chce menit ustavu, aby pomohol dovladnut sucasnej vladnej koalicii. Krajina plna zazrakov, no a ten najvacsi nas caka na jar. No nebude to vysledok parlamentnych volieb, ale to co nam europske trhy opat prinesu. No nic z coho by sme sa mali tesit , to iste nebude.

 

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

SaS strana absolutneho sebectva

16.09.2011

Posledne dni musime viac ako nad politickymi temami drzat akysi nas vnutorny smutok nad smrtou nasej hokejovej legendy Paliho Demitru. Jeho hra na rozdiel od tych politickych bola cista, zo srdca a do poslednej kvapky potu. Preto chcem uvodom mu vzdat pamiatku a zaroven povedat, ze nie vsetko co sa javi ako problem je skutocnym problemom, ked sa preneseme do smutocnych chvil tychto dni. Lenze [...]

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 82406x
Priemerná čítanosť článkov: 1753x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy