Založ si blog

Slovenská politika Appeasementu

Maďarská cielená propaganda odhaluje charakteri na slovenskej politickej scéne. Súčasná vládna koalícia ukazala svoju zbabelosť a neustále utekanie pred skutočným problémom, ktorý „orbánové maďarsko“ v celej Európe. Pripomína mi to politiku “ Appeasementu“, ktorej výsledok je každému z nás viac ako dobre známy.

Nechcem prirovnávať súčasnú maďarskú vládu k tej predvojnovej nemeckej, ale prístup našej koalície je blízky k štatom dohody. Nerozumiem prečo naša vláda respekt. vládna koalícia stále ustupčivo a alibisticky sa snaží tento problem takpovediac neriešiť.

Nechcem vyzdvyhovať úprimnosť pána Matoviča ale niektoré jeho slová nie su žiadným politickým vizionarostvom ani absurdnosťou. Politicky zdefraudovana SNS moze poukazovať na všetky nebezpečenstvá, ale nikto jej aj tak neuverí. Koniec koncov všetci vieme prečo.

No pán Matovič, hoc z toho vybíja politický kapital, spolu s pánom Prochádzkom, o ktorého odbornosti nemám pochýb, boli jediní, ktorí v sebe našli odvahu a povedali celému Slovensku ako sa veci majú a de facto priznali, že súčasná vládna koalícia je len banda zbabelcov.

Nerozumiem prečo treba sa staviať konsenzulne k ľuďom, ktorých politika je tvorená len na vyhrocovaní sporov a neustálom ataku. Celá Európa si spravila dostatočnú mienku o našom spodnom susedovi, tak nevidím dovod na neustále sa poklonkovanie a hladanie niečoho, čo druhá strana keby nájde tak sa bude tváriť, že to nevidí.

Preto moja otázka je prečo a dokedy?

 

Krajina plna zazrakov

20.10.2011

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne [...]

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 81651x
Priemerná čítanosť článkov: 1737x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy