Založ si blog

Smutné tváre železničiarov

To bolo recí premierky a ludi v jej poradnom portfoliu, ze 5000 zelezniciarov neskonci na ulici, ze prejdu do inych zamestnani. Ano ako sme si uz mohli zvyknut niektore premierkine slova su tazka SF a to nie je San Francisko ale sajns fiksn.Viete niekedy nemozno upriet priemierkinu uprimnost, ale mohla by v sebe najst tu zodpovednost, ze okrem emotivnych prejavou, byt aj politckou silneho slova.
Dnes urady prace jasne hovoria, ze ziadne specialne rekvalifikacne kurzy nie su pripravene, preto je namieste otazka, kde sa uplatni clovek, 50-tnik ktory 20-30 rokov robi na zeleznici?? Isteze nezijeme v komunizme a ludia sa musia o seba starat, lebo stat sa o nich starat nemoze, ale ked si predstavime, ze takyto ludia v regionoch castokrat najviac zaostalych severu a vychodu, pridu na urad prace a maju sutazit o zamestnanie s mladymi,silnymi  a akcnymi ludmi, ktorých predpoklady byt zamestnani su ovela lepsie, nakolko zamestnavatelia v niektorych pripadoch nevyzaduju az tak velke skusenosti, je ich sanca najst si pracu strasne mala.

V tomto pripade ide len uz len o smutne potvrdenie jednoho z dalsich fatalnych rozhodnuti tejto vlady, pretoze sucasna vlada vidi cisla a teorie restrukturalizacie podniku, ale kto chce reformovat, ale  kto chce reformovat musi vidiet na konci vzdy cloveka.

Ale aspon vhodne napasovanym odstupnym, ktore dufam sa podari legislativne upravit tak, aby to vladu vela nestalo a dalsim pol rokom platenia podpory v nezamestnanosti. Vsetci si najdu pracu, ved pri momentalnom stave zamestnanosti to nie je problem, nie?

Krajina plna zazrakov

20.10.2011

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne [...]

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 82235x
Priemerná čítanosť článkov: 1750x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy