Založ si blog

Fandím Veľkému Krtíšu

Možno sice predvolebne ale predsa ako sa hovorí vždy lepšie neskoro ako nikdy, Vláda SR si uvedomila ako je na tom zle náš juh. Tento region má vela špecifík. Predovšetkým zložením sa jedná o miesto, kde personálny substrát je do značnej miery tvorený ľuďmi, ktorí sú dlhodobo nezamestnaní a často veĺa z nich nemá zaujem pracovať a tí, ktorí chcú pre katastrofálnu situáciu v oblasti zamestnanosti to nie je možné. Jednoducho volné pracovné miesta tu nie sú. Vláde nič iné neostáva aby tento azda najzaostalejší region posunula v pred. Z tohto dôvodu ma veľmi poítešila správa, ktorá sice bola médiami prezentovaná veľmi negatívne a tiež onznačená ako predvolebná kampaň za štátne peniaze, ale na tom nič nemení význam výsledkov výjazdového zasasdnutia práve vo Veľkom Krtíš. Jednoznačne treba zdôrazniť, že aktivity zlepšujúce sociálno-ekonomickú oblasť okresu Veľký Krtíš uvoľnením finančných prostriedkov vo výške 1,66 milióna eur sú nevyhnutnosťou najmä, keď si uvedomíme kam tieto peniaze pôjdu.

 .projekty ako 

      – rekonštrukciu cesty I/75 Veľký Krtíš – Pôtor, rekonštrukciu mosta I/75 Dolné Plachtince a opravu nevyhovujúcich úsekov cesty I/75 Dolné Plachtince – Veľký Krtíš – Lučenec s dĺžkou 11 km.
      – rozvoji investícií v priemyselnom parku Malý Krtíš.

      – predĺženia ťažby zvyškových zásob hnedého uhlia v Bani Dolina (ťažba hnedého uhlia v Bani Dolina, a. s., Veľký Krtíš, má byť totiž ukončená do roku 2012.)

sú životne nevyhnutné  v regióne, kde  miera  evidovanej nezamestnanosti na konci januára 2010 dosiahla až 24,74 %.
Je totiž len na nás aby sme si vedeli určiť možnosti, cez ktoré sa dá naštartovať hospodársky rast (život ako taký) celého tohto dovolím si tvrdiť problémového regiónu, ktorých je na Slovensku stále dosť. No tento región je špecifický aj tým, že značnú časť obyvateľstva tvoria sociálne neprispôsobivý občania bez pracovných návykov a často krát s veľkou prepozíciou ku kriminálnej činnosti. Po hlbšom uvážení človek zistí, že želané zmeny sa nedostavia ihneď ale bude to dlhá cesta, ktorá nemá len hospodárske ciele ale veľa faktov sa odráža od sociologických ukazovateľov, ktoré v tomto prípade ako som načrtol sú zaiste neveselé.

Treba mi však na záver dodať, že kroky, ktoré Vláda SR republiky na výjazdovom zasadnutí spravila sú kroky správne a treba v nich pokračovat aj po voľbách bez ohladu na to, kto bude pri moci.

Krajina plna zazrakov

20.10.2011

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne [...]

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 82241x
Priemerná čítanosť článkov: 1750x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy