Založ si blog

Ďalšia automobilka

V posledných dňoch mediami zarezonovala správa, že agentúra SARIO rokuje s predstaviteľmi JAC Motors – Jianghuai Automobile Co., Ltd, čo je pre tých, ktorým je tento pojem neznámi ide o čínsku automobilovú spoločnost, ktorá sa vo svojom výrobnom portfóliu venuje už od roku 1964 produkcií celej škály vozidiel, čo zahŕňa predovšetkým nákladné automobily, osobné automobily, autobusy, stroje, motory, prevodovky a ďalšie súčasti automobilov. Ich investičný zámer, ktorý smeruje na Slovensko nebude až tak rozsiahlia v prípadnej výrobe chcú sa venovať produklcií osobným a ľahkým nákladným vozidlám.

Pri čítaní reakcií v diskusiách na túto správu som zhliadol aj názory, ktoré označili túto investíciu za neprínosnú, pretože to může spôsobiť, že zo Slovenska sa definítivne stane jedna veľká výrobná hala.  K tomuto názoru sa nemôžem pridať, pretože Slovenská republika pri momentálnej nezamestnanosti musí byř naklonená ku každej vhodnej možnosti ako tento jav zvrátiť. Samozrejme nechcem ttým povedať, že musíme brať akúkoľvek investíciu, ktorou by nám nezamestnanosť klesla, ale pokiaľ bude pre naše hospodárstvo prínosom a prinesie očakávaný efekt predovšetkým v otázkach politiky zamestnanosti, nemôžeme sa k takejto ponuke postaviť ľahkovážne.

Je dôležité spomenúť aj fakt, že nezamestnanosť stúpla aj tým, že mnohí Slováci pracujúci v zahraničí prišli o prácu, ktorá určite nebolo vedecko výskumná. Predovšetkým išlo o práce v priemysle. Takže nezamestnaní na Slovensku nečakajú len na nové vedecko výskumné centrá, ktorých potrebu však týmto spochybnovať nemienim, ale na prácu, ktorá sa im ponúkne. Ano pri číslach nezamestnaných aké an Slovensku je slovné spojenia “ každá práca dobrá“ viac ako aktuálne.

Preto mňa skôr zaujíma, že v prípade ak by proces dojednávania bol pre Slovensko úspešný, kde by táto fabrika mala vyrásť, a to je veľmi podstatná úloha, ktorú budeme všetci s patričnou pozornosťou sledovať, pretože zájazdové zasadnutia vlády nám už vopred dali odpoveď, kde by tieto investície mali smerovať.

Dúfajme, že aj toto bude jedna z možností, ako vláda v spomínaných inkriminovaných regionoch prenesie svoje sľuby do pre občanov životne nevyhnutnej reality.

Krajina plna zazrakov

20.10.2011

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne [...]

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 82351x
Priemerná čítanosť článkov: 1752x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy