Založ si blog

Veľké bratislavské finále

Blíži sa finále predvolebného boja vo voľbách do mestských zastupiteľstiev. Najdôležitejšie budú výsledky v krajských mestách, a medzi nimi bude asi najviac rezonovať výsledok z hlavného mesta.

Tam sa situácia vyvíja veľmi zaujímavo. Najvážnejší kandidáti sú ako všetci vieme traja.

Okrem Milana Ftáčnika a Magdy Vášaryovej začína zaujímavo miešať karty aj Ján Budaj.

Rozloženie síl je ťažko predpovedateľné, pretože hoc pani Vášaryová je kandidátom koalície, ale nie je až tak obľúbená u jej voličov. Otázne je koho voličov bude oslovovať pán Budaj pretože voliči pána Ftáčnika dá sa povedať, že sú už rozhodnutí dávnejšie.

Preto bude otázne koho a aké hlasy sa rozdelia medzi pána Budaja a pani Vášaryovú.

Popravde myslím si, že tieto bratislavské voľby budú patriť práve  Milanovi Ftáčnikovi, na rozdiel od ostatných jeho protikandidátov, má osobné preferencie, ktoré spočívajú v jeho nadhľade nad vecou a schopnosti veci správne pomenovať a chuť ich aj skutočne riešiť nie len politicky o nich debatovať a nad nimi zhadzovať vinu na všetkých ostatných.

V Bratislave neustále vládne pravica a tiež sa nespráva tak ako to jej vrcholový politici proklamujú. Práve posledné mestské zastupiteľstvo, ktoré bolo v drvivej väčšine pravicové má za sebou pár ťahov, od ktorých proklamovaná čistota verejných peňazí je na míle vzdialená.

Ťažko predpokladať, ktorý kandidát je pre Bratislavu najlepší, pretože všetko povedané pred voľbami väčšinou ostane pred bránami činno, a preto pri výbere kandidáta treba asi vychádzať z jeho činnou doteraz spravených.

Krajina plna zazrakov

20.10.2011

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne [...]

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 82395x
Priemerná čítanosť článkov: 1753x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy