Založ si blog

Všetko zdražie ale niekto na to bude mať

Tak a prosím vás tešme sa na tieto Vianoce, užime si ich a odbremeňme svoju myseľ od starostí, pretože po novom roku budeme mať nad čím rozmýšľať. Áno po novom roku budeme hlavne asi troška viac pozerať do peňaženky. Z toho čo každý deň počúvam respektíve si prečítam v novinách pôjde na výdavky každého nás bez ohľadu na charakter položiek.

Veď rovnica je tak jednoduchá. Zvýši sa daň, zvýšia sa energie zvýši sa mýto vlastne rozmýšľam čo sa nezvýši. No v každom prípade to málo stačí aby sme sa dovtípili, že sa zvýši všetko. A ako sa hovorí, všetko sa zvýši len naše mzdy nie už dávno nie je pravda. Teda neviem ako je to v súkromnom sektore, lebo tam platia individuálne pravidlá, ktoré závisia od trhových reálií, ale v niektorých oblastiach štátnej správy to asi tak nie je veď, keď sa tak veselo rozdávajú odmeny na niektorých ministerstvách.

Hlavne ma dnes pobavilo, keď som sa dozvedel, že pán Spišiak dostal odmenu 3,500 eur tak som si povedal, že asi až tak to Slovensko nie je na tom tak zle hlavne, keď som sa dozvedel odôvodnenie jeho odmeny. Podľa jeho slov ide totiž o odmenu pre ľudí, ktorí niečo navyše. Nechcem podceňovať prácu pána Spišiaka ale chcel by som vedieť v čom on spravil niečo navyše? Podľa mňa je to len provokácia tých pracujúcich, ktorí pracovali celý rok nuž ale nespravili toľko výnimočných vecí ako pán Spišiak za pól roka. Inak neviete kde je zoznam tých skutkov navyše?

Ale veď zaiste sa poteší, lebo na rozdiel od nášho rozpočtu pán Spišiak tieto peniaze naozaj potrebuje.

Krajina plna zazrakov

20.10.2011

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne [...]

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 82367x
Priemerná čítanosť článkov: 1752x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy