Založ si blog

Krásne vianoce

Je tu koniec roka a to je čas hodnotiť. Ja sa budem venovať len hodnoteniu politickej situácie a to veru až tak rozsiahle nebude. Na konci roka by sa malo hodnotiť s takou spokojnosťou s trocha obmkäkčeným srdcom preniesť sa nad tým všetkým zlým a spomínať len na to dobre.

V politike sa to však nedá. Hoc pre každého neSMErového voliča v júny sa vytvorila výsledkami volieb nová situácia, od ktorej očakával tak veľa, po pól roku vládnutia, musia byť ludia voliči ale hlavne všední ľudia veľmi sklamaní. No bez okoľkov ja som. Koalícia sa nachádza v stave totalnej informačnej destability, kde častokrát média su prostriedkom jej komunikáci, no ale čo je podstatnejšie stále z nej vychádza dojem „vládneme len aby nevládol FICO“.

Tu všask uniká profesionalita, častokrát koncepčnosť a kopu iných vlasností, ktoré mala nová vláda priniesť do politiky. Ja asi márne čakam rázne kroky, keď predvoľbami takmer prosocialne SDKU úplne asi zabudla na všetky svoje sľuby a myslím, že nie je to jediná strana vládnej koalície, ktorá bezprahým zvyšovaním všetkého nám pripravila „krásne vianoce“.

Ale nevadí veď my slováci si necháme skákať po hlave a všetky problémy si iba „odfrfrleme“ v krčme či len krátkym postojom na ulici, alebo je ešte možnosť, že tak veľa z nás sa ma tak dobre, že nám je jedno čo sa tu deje, inak si neviem vysvetliť také „vysoké účasti vo voľbách.
Nech je ako chce aspoň, že pri popelke a v sladkom mámení, s ktoým ma baví svet, kde nasneží perinbaba v podmase svetových paušálov zabudneme, že niektorý z nás sa budú mať určite „lepšie“.

Krajina plna zazrakov

20.10.2011

Politicka agenda strany SaS uz vehementne zacala sklzat do predvolebnej kampane. Jednoznacne pochopili, ze musia mobilizovat vsetkych, ktori su ochotni podporit stranu bez koalicneho potencialu. Podla slov Radicovej je takouto stranou nadalej aj Smer, ale ci si to myslia vsetci v strane, uz tak jednoznacne nie je. Politika sa robi pre seba a nie pre ludi, ved videli sme to, ked sa neuspesne [...]

Na koho to padne?

26.09.2011

Už sa blížime do finále. Možno len pár dní a dozvieme sa ako to stojí s Eurovalom, či celkovo existencia našej vlády. Dookola to isté, ale už by to bolo asi aj nudné, keby to tak negradovalo. Pretože SaS sa nemieni prispôsobiť, ale ostatní partneri to bez jej podpory odsúhlasiť nemôžu. Ešte aby toho nebolo málo, Béla si nevie predstaviť ďalšie vládnutie. A teraz [...]

Bezchybný Corado

21.09.2011

V súčasnosti už nie je ani o čom písať, pretože stále médiami putujú tie isté témy. Euroval, Euroval a či koalícia vydrží. Občas sa naskytne aj niečo nové a zaujímavé, Najnovším je zistenie, že 3/4 policajtov nie je podla predstáv jeho veličenstva pána Spišiaka. Nuž má to tažké chváliť ludí, ktorí ho nemajú radi, ale prečo? No lebo boli zvyknutí nič [...]

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 47
Celková čítanosť: 81622x
Priemerná čítanosť článkov: 1737x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy